Fire protection sliding doors

 A Fémtechnika Kft. a tűzgátló nyílóajtók mellett tolókapukat is gyárt, melyet sokféle kivitele miatt bármilyen környezetbe betervezhetnek és beépíthetnek. A tűzgátló tolókapuk általában nyitvatartott szerkezetek, a tűz hatására záródnak be. Tűzgátló hatásukat akkor fejthetik ki, ha baj esetén zárva vannak, ezért a kapuk szabad záródását semmi sem akadályozhatja.
A gyakori működtetésük a nagy méretük, tömegük, kézi működtetésük és szerkezeti kialakításuk miatt nem javasolt. A tűzgátló tolókapuk egy- vagy kétszárnyú kivitelben készülnek, 30, 60 és 90 perc tűzállósági határértékkel. Az egyszárnyú tolókapuk készülnek lejtős sínpályával (TK1-30L, TK1-60L és TK1-90L), vagy vízszintessel (TK1-30 V, TK1-60 V és TK1-90 V), ez utóbbi esetben zárósúly alkalmazásával. A kétszárnyú tolókapuk minden esetben zárósúlyos (TK2-30, TK2-60 és TK2-90) kivitelűek. A zárósúly csigán átvezetett sodronykötélen keresztül mozgatja a kapuszárnyakat. A kötélágba épített mozgásszabályzó megakadályozza a kapuszárny felgyorsulását hidraulikus fojtással. A kapuszárny nem éghető anyagból készül acéllemez borítással. Felső részéhez csatlakoznak a függesztőkocsik, ezek sínben gördülnek. A kapu küszöb nélküli, a nyílás három oldalán megfelelő tűzvédelemmel ellátott labirint tömítéssel rendelkezik, tűz esetén tömít.
A folyamatos nyitva tartást egyenáramú elektromágnes biztosítja, melyet az épület tűzvédelmi rendszere vezérel. Ahol ilyen tűzvédelmi rendszer nincs, oda a gyártó - külön megállapodással - füstérzékelő műszert szállít. A tűzgátló tolókapu olyan falakba építhető be, melynek legkisebb vastagsága vasbeton fal esetén 10 cm, téglafal esetében 25 cm és könnyűbeton fal esetében pedig 20 cm. Más falszerkezet alkalmazásánál a falat a kapuval együtt kell tűzvédelmi szempontból bevizsgáltatni.

A tűzgátló tolókapu méréssel ellenőrzött tűzállósági határértékét az ismertetett szerkezeti kialakítással egyenértékűen

  • a szakszerű helyszíni szerelés és beszabályozás;
  • valamint a gondos karbantartás együttesen biztosítja.

Az ezekre vonatkozó részletes előírásokat és ajánlásokat a kapukkal együtt szállított Használati utasítás tartalmazza.
Konkrét érdeklődés esetén kérje a gyártótól a tűzgátló tolókapuk méretkiválasztáshoz Tervezési segédletét, amely részletesen tartalmazza a tervezéshez, méret kiválasztáshoz és beépítéshez szükséges adatokat.

videogomb

6800 Hódmezővásárhely, Aranyág kert 16.
Tel.: (36) 62-242-044
Fax: (36) 62-242-832
Központi e-mail: 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.